Provincie wil 250 miljoen euro voor openbaar vervoer

De provincie Zuid-Holland wil 250 miljoen euro investeren in verbetering van het openbaar vervoer. Gedeputeerde Staten willen een zogenaamde gerarandeerde bereikbaarheid zodat er minimaal één vertrekmogelijkheid komt binnen een loopafstand van circa 800 meter van het vertrekadres. Mocht dit niet mogelijk zijn dan dient er servicevervoer te komen die de reiziger dan bij de dichtstbijzijnde halte brengt. De nieuwe plannen staan in de nota Operationalisering Openbaar Vervoer die Gedeputeerde Staten gisteren hebben vastgesteld.

Verder staat het verder uitbouwen van het openbaar vervoernet de komende jaren centraal. Ook wil de provincie dynamische reisinformatie met actuele vertrektijden voor alle bussen en moet de informatievoorzieningen bij de haltes worden uitgebreid. Gedeputeerde Martin Huls: “Een plattegrond van de omgeving in iedere busabri vind ik niet teveel gevraagd als ik uit de bus stap, daar ga ik dus vanaf nu voor zorgen.” De provincie investeert verder zo’n 700.000 euro per jaar in sociale veiligheid en toegankelijkheid in het openbaar vervoer. Tot slot wil de provincie bij nieuwe concessies voor het busvervoer de aanschaf van schonere EURO IV-motoren, met ingang van 1 januari 2008 wordt dat de EURO V.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×