Ook dit jaar verkoopt Labrujère op de Langegracht weer kerstbomen voor het goede doel. De opbrengst gaat naar het Willem Alexander Kinderfonds van het LUMC. (Archiefoto: Chris de Waard).

Alternatieve RijnGouweLijn volgende maand in Breestraat

Binnenstadbewoner, -ondernemer en -organisator Peter Labrujère laat Leiden volgende maand op ludieke wijze kennis maken met het effect van de RijnGouweLijn die door de Breestraat rijdt. Ergens in de loop van januari laat ‘Lab’ een colonne vrachtwagens van in totaal 75 meter door de Breestraat rijden. De trucks met oplegger worden voorafgegaan door zo’n 100 Harley Davidsonrijders en 200 fietsers van de Fietsersbond.

Met de actie wil Labrujère laten zien welke impact de RGL op de Leidse historische binnenstad zal hebben. “De burgemeester zei me dat ‘ie er geen vergunning voor gaat geven, maar die heb ik ook helemaal niet nodig. We hangen eerst zakken over die camera’s op de Breestraat en ik moet nog zien dat ze al die mensen in een ME-busje krijgen,” aldus de goedlachse Labrujère die druk bezig is met het oprichten van een club mensen die op een vriendelijke manier burgerlijk ongehoorzaam wil zijn om zo zaken aan de orde te stellen die in zijn ogen niet goed gaan in Leiden.

De nieuwe organisatie van Labrujère gaat de ‘Ondergrondse in Vredestijd’ heten. De actie met de vrachtwagens is de eerste in een reeks ludieke acties die de Sleutelstad de komende tijd van Labrujère en de zijnen kan verwachten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×