Rondleiding door het rijk der farao's

Op zondagmiddag 24 december start in het Rijksmuseum van Oudheden de rondleidingenreeks ‘Egypte, geschiedenis van het rijk der farao’s’. In de rondleidingen staan bijzondere verhalen centraal over de bewogen geschiedenis van het rijk der farao’s. De verhalen over deze geschiedenis van het rijk der farao’s en de befaamde Egyptische museumcollectie, leiden het publiek langs de indrukwekkende tempel uit Taffeh, langs goden, stervelingen, priesters, hovelingen en ambtenaren. De rondleiding is geschikt voor bezoekers vanaf 16 jaar. In de Kerstvakantie vinden er ook speciale museumspeurtochten voor kinderen plaats.

Programma: 17 december: ‘Egyptische godsdienst door de eeuwen heen’

24 december: ‘Priesters, hovelingen en ambtenaren’

31 december: ‘De Egyptische tempel uit Taffeh’

7 januari: ‘Egyptische godsdienst door de eeuwen heen’

Start rondleiding: 14.00 en 15.30 uur Kosten: 1 euro bij bezoek aan het museum (gratis voor Museumkaarthouders). Reserveren noodzakelijk: via www.rmo.nl of telefonisch aanmelden: 0900 – 6 600 6 00.

 Spoorzoeken in het museum: bij de kassa zijn drie museumspeurtochten verkrijgbaar. Ze voeren over de vaste presentaties ‘Egyptenaren’, ‘Grieken’ en ‘Romeinen’. voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, extra kosten: 1 euro.

Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×