Muzikaal schaak-tweekamp in Leidse Schouwburg

Op dinsdagavond, 19 december zal de meeslepende musical Chess in de Leidse Schouwburg worden uitgevoerd. Een schaak-tweekamp tussen twee grootmeesters vormt het decor voor Chess. Het verhaal gaat over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoli (Jeroen Phaff) en de Amerikaanse Florence (Joke de Kruijf). Zij is de geliefde van Anatoli’s tegenstander, de Amerikaanse schaker Freddy. Anatoli overweegt over te lopen naar het Westen maar KGB-agent Molokov (Ben Cramer) probeert hem hiervan te weerhouden. Chess mag met recht een topproductie genoemd worden.

Tim Rice, bekend van onder andere ‘The Lion King’ en ‘Jesus Christ Superstar’ schreef de tekst. Met de Nederlandse musicalvedetten Joke de Kruijf (The Phantom of the Opera en Crazy for you) en Jeroen Phaff (Aïda, Evita en Elisabeth) aan zet belooft Chess een meesterlijke avond te worden!

Aanvang:20.15 uur. Kaartverkoop: 071 – 516 38 88 of via de website: www.leidseschouwburg.nl Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×