Ziet Rembrandt in Leiden het licht uitgaan?

Als er niet snel, genoeg geld verstrekt wordt door de gemeente Leiden dan is het Rembrandtfestival van 2006 misschien wel het laatste geweest. Dan heeft Rembrandt in Leiden het licht zien uitgaan. Dat stelt organisator Michiel van Westering, bekend van de Leidse Sleuteltjes. Hij pleitte er donderdagavond bij de leden van de Leidse raadscommissie onderwijs en samenleving voor dit horrorscenario te voorkomen.

Volgens Van Westering heeft hij toezeggingen van de gemeente voor 50.000 euro (economische zaken) en stelt ook het centrummanagement 40.000 beschikbaar. Duidelijkheid over zijn subsidieaanvragen voor 40.000 euro bij de gemeentelijke afdeling sociale zaken en 50.000 euro bij cultuur en educatie, kan hij volgens cultuurwethouder Paul Jonas (SP) pas in maart krijgen. ,,Maar zo lang wachten is onmogelijk”, stelt een teleurgestelde Van Westering.

Eva de Bakker van de SP wilde wel gelijk de knip trekken, maar de andere fracties kijken nog even de kat uit de boom.

Ook is niet duidelijk wat in 2007 de rol van centrummanager Robert Strijk in de organisatie kan of zal zijn.  

 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×