13 miljoen euro voor toegankelijke bushaltes

De komende jaren trekt de provincie Zuid-Holland bijna 13 miljoen euro uit om de toegankelijkheid van ongeveer 1600 bushaltes te verbeteren. Door busperrons te verhogen en obstakels zoals prullenbakken en lantaarnpalen te verplaatsen hoopt de provincie dat meer mensen met lichamelijke beperkingen de bus kunnen nemen. Ook senioren, ouders met kinderwagen en reizigers met zware bagage zullen profiteren van de hogere perrons. Bovendien zullen er voor blinden en slechtzienden geribbelde tegels gelegd worden om de route naar de busingang te markeren.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de gemeenten en waterschappen, ze kunnen daarvoor aanspraak maken op de in totaal 12,9 miljoen euro van de provincie. Het gaat om maximaal tienduizend euro subsidie per halte. Bij de subsidieverlening hebben haltes bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen en winkelcentra voorrang. Als de operatie, die acht jaar zal duren, is afgerond moet tachtig procent van het totaal aantal busreizigers eenvoudig kunnen in- en uitstappen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×