Veel mensen na GeZZond Check naar huisarts

Maar liefst 27 procent van de 300 mensen die in de verzekeringswinkels van Zorg en Zekerheid het afgelopen jaar de zogenaamde GeZZond Check ondergingen werd geadviseerd naar de huisarts te gaan. Tijdens de GeZZond Check werd de gezondheid van de bezoeker beoordeeld op onder ander het cholesterolgehalte, bloedsuikergehalte en bloeddruk. Ook werd de verhouding bepaald tussen lengte, gewicht, en buikomvang. Iedereen die aan de GeZZond check meedeed kreeg een schriftelijk advies van een arts die is verbonden aan het SCAL Diagnostisch en Facilitair Centrum Leiden.

In 94 procent van de gevallen werden mensen doorverwezen i.v.m. een te hoge bloeddruk, 5 procent werd doorverwezen door een te hoge bloedsuikerwaarde. De oudste deelnemer aan de GeZZond Check was 92 jaar. Zorg en Zekerheid gaat ook volgend jaar door met de GeZZond Check.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×