Jongens aangehouden wegens sabotage overwegovergangen

De politie heeft vrijdag 8 december een 16-jarige jongen aangehouden toen hij met twee vrienden de overweg-beveiligingsinstallatie aan de Morsweg aan wilde zetten. Al enkele maanden ondervond Spoorbeheerder ProRail op verschillende overwegen in Leiden hinder door sabotage van de overweginstallatie. De daders deden dit door kortsluiting in de rails te veroorzaken, waardoor de waarschuwingslichten, de bellen en de spoorbomen werden geactiveerd. Dit leidde tot treinvertragingen en gevaarlijke situaties op de overwegen.

ProRail is al in een vroeg stadium gaan samenwerken met de politie. Bovendien werd een beveiligingsbedrijf ingehuurd dat is gaan patrouilleren op de betreffende locaties. Op vrijdagavond 8 december was het raak en werden er drie jongens gesignaleerd die de spoorbaan opliepen in de richting van het station. De jongens bogen zich over de rails om de overweginstallatie in werking te zetten. Hierop grepen de politie in en werd één jongen aangehouden. De andere twee (ook minderjarig) wisten te ontkomen, maar zijn later thuis aangehouden.

De jongens worden ervan verdacht dat zij vaker overwegen in Leiden hebben gesaboteerd. De jongens hangt een veroordeling en een taakstraf boven het hoofd. Bovendien zal ProRail de geleden schade verhalen op de daders en hun ouders. Hierbij zullen de kosten van de veroorzaakte treinvertragingen en de extra kosten voor het beveiligingsbedrijf worden teruggevorderd.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×