Laatste voorstellingen 'Licht op Rembrandt'

Op donderdag 21 december zijn de laatste voorstellingen van ‘Licht op Rembrandt’ in de Zijlwijkschool, Schaduwpad 1 in Leiden, aanvang 09.45 en om 11.30 uur. In het kader van het Rembrandtjaar heeft de Jeugdtheaterschool Leiden met 2.000 leerlingen in het basisonderwijs het theaterproject ‘Licht op Rembrandt’ gedaan. In dit project werden toneellessen gekoppeld aan schilderijen van Rembrandt; zo was er onder andere een themales over ‘De Staalmeesters’ en over ‘De Nachtwacht’.

De docenten van de Jeugdtheaterschool Leiden  hebben het hele jaar lesgegeven op scholen in Leiden. Special voor dit project heeft kinderboekenschrijfster Gerrie Huiberts een boekje geschreven over het leven van Rembrandt, waarin ook de schilderijen, die bij de lessen horen, worden beschreven. Door de leerlingen van de bovenbouw is er naast de themalessen gewerkt aan een kort toneelstuk, waarin de tijd van Rembrandt vergeleken wordt met de tijd van nu. Het project is een groot succes gebleken, zowel bij de leerlingen als bij de scholen. De Jeugdtheaterschool Leiden zal ook de rest van het schooljaar weer op veel scholen in Leiden lessen geven in het kader van het Cultuur en School programma van de gemeente Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×