Moties, interrupties, schorsingen en spreektijd aan banden

Burgemeester Henri Lenferink heeft dinsdagavond de raadsleden toegesproken en gevraagd wat omzichtiger om te gaan met het modeverschijnsel motie vreemd aan de orde van de dag. Momenteel worden bij elke raadsvergadering wel moties vreemd aan de orde van de dag ingediend. Deze zijn volgens de burgemeester alleen bedoeld als laatste redmiddel en wanneer een besluit echt niet langer kan worden uitgesteld. In de meeste gevallen kan dat best. Zoals gisteren, toen SP en VVD zo’n motie indienden over het Rembrandtfestival 2007. Dat is alleen urgent gemaakt door insprekers, maar alleen de raad bepaalt uiteindelijk wat urgent is. Dat kan volgens Lenferink best wel wachten tot de raadsvergadering van januari 2007.       

Ook het grote aantal schorsingen, interrupties en de te lange spreektijd baart Lenferink zorgen.  

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×