CDA blij met oproep gedrevenheid bij studentenhuisvesting

CDA Raadslid Joost Bleijie is blij met de oproep van wethouder Witteman om het probleem rondom de studentenhuisvesting met meer gedrevenheid aan te pakken. “Na een periode van 8 maanden waarin weinig vorderingen zijn geboekt, komt de wethouder gelukkig tot de conclusie dat dit probleem met meer gedrevenheid moet worden aangepakt. Het CDA was 8 maanden geleden al tot deze conclusie gekomen” aldus Bleijie. In het belang van de studenten hoopt Bleijie dat de wethouder zijn gedrevenheid snel kracht bijzet door het realiseren van woningen. “Ik hoop dat we in plaats van vergaderen nu eindelijk de bestaande plannen realiseren want alleen daarmee kunnen we de kamernood in Leiden daadwerkelijk aanpakken”.

“De kamernood onder studenten is zorgelijk” zo stelt Bleijie, “Het tekort aan studentenkamers loopt steeds verder op terwijl er onvoldoende voortgang zit in bestaande huisvestingsplannen zoals de Meelfabriek. Tevens ligt de nadruk bij studentenhuisvesting steeds vaker bij het realiseren van woonruimte voor short-stay studenten dan bij het realiseren van kamers voor de reguliere Nederlandse student. Daarnaast worden er op de particuliere markt steeds minder studentenkamers aangeboden dan voorheen” aldus Bleijie. “Ik ben dan ook blij dat de wethouder oproept tot meer gedrevenheid op dit dossier, want dat is hard nodig. Als we zo doorgaan kunnen we in 2010 ruim 2000 studenten niet huisvesten. Zulke tekorten doen het imago van Leiden als studentenstad natuurlijk geen goed”.

Bleijie vindt het echter opmerkelijk dat Witteman de taskforce studentenhuisvesting ‘taskforce onwaardig’ noemt. “Wethouder Witteman zit niet alleen zelf al 8 maanden in deze taskforce, maar is er eveneens voorzitter van. Na acht maanden wethouderschap heeft hij onlangs voor het eerst met de taskforce om de tafel gezeten. Dat komt natuurlijk niet bepaald gedreven over. Gelukkig kunnen we nu van de wethouder een andere koers verwachten en daar zijn wij blij mee”. Naar aanleiding van het artikel Wethouder wil meer gedrevenheid in het LD van 19 december heeft de CDA-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college. Hierin vraagt Bleijie hoe Witteman van plan is zijn gedrevenheid handen en voeten te geven en welke concrete afspraken hij gaat maken met het taskforce om de kamernood onder studenten daadwerkelijk aan te pakken. Bovendien wil Bleijie weten of er bij het zoeken van oplossingen ook een rol is weggelegd voor studenten en hoe de wethouder de Raad gaat informeren over de voortgang van de taskforce

Advertentie

Leiden Meelfabriek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×