Filip van As, Ester Weidema en Wim de Wolf, foto: Jacqueline Borg

Nog meer feestelijk licht ontstoken

Gisteravond omstreeks 19.30 uur heeft wethouder Filip van As, doormiddel van het aansteken van een vuurpijl, het startsein gegeven voor de Feestverlichting op de Beestenmarkt en omgeving. Het viel niet mee om van de gemeente Leiden op tijd de benodigde vergunningen te krijgen voor de grondkabels, maar na lang wachten was het eindelijk zover en kon de verlichting, nog krap een weekje voor de Kerstdagen, eindelijk en voor de eerste maal, ontstoken worden. Wethouder van As verving wethouder Marc Witteman, die helaas nog druk aan ‘het werk’ was in de gemeenteraadzaal. Van As voelde zich wel thuis in zijn voormalig stamcafé The Duke, waar ondernemers en belangstellenden ontvangen werden met een drankje.

Van As benadrukte in zijn toespraakje de samenwerking tussen de verschillende ondernemers in het gebied op en rondom de Beestenmarkt en gaf aan goede hoop te hebben, dat deze samenwerking net zo effectief zal worden als die van de ondernemers rondom de Botermarkt en de Nieuwe Rijn. Van As gaf verder aan “dat er veel is misgelopen in overleg met de gemeente” en verder dat “dit gebied niet aan haar lot wordt overgelaten”. Volgens de wethouder staan er veel nieuwe ontwikkelingen tussen het station en de Blauwpoortbrug op de agenda en is de samenwerking tussen gemeente en ondernemers van het grootste belang.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×