Anthony en Arthur van basisschool De Tweemaster

Kerstactie voor Malawi op basisschool De Tweemaster

Basisschool De Tweemaster in de Leidse Merenwijk hield gisteravond haar traditionele Kerstmarkt, waarvan de opbrengst dit keer bestemd is voor de aanleg van een waterput in Malawi. De kinderen waren van te voren goed op de hoogte gebracht over de situatie in dit land door Paul Rietkerk van de Stichting Art 4 Africa en het doel was al snel duidelijk: “Die waterput moest en zou er komen”. De leerlingen waren erg onder de indruk van de grote afstanden, die leeftijdgenootjes en hun familieleden in Malawi moeten afleggen om aan schoon drinkwater te kunnen komen. De kinderen, hun ouders en de leerkrachten hebben hun uiterste best gedaan en het resultaat was daar ook naar: prachtige sierraden, kerstversieringen, boompjes, engelen en heel veel lekkere hapjes en drankjes vulden de tafels van de Kerstmarkt.

De grote en kleine verkopers waren al snel ‘los’ en bezoekers zochten, met hun armen vol spullen en ballonen hun weg in de grote drukte naar de filmzaal en de muziekuitvoeringen in het gangpad. Een hoek was omgebouwd tot een druk bezochte ‘nagelstudio’. De Kerstman, vergezeld van zijn trouwe rendier (juffrouw Maria van groep twee) luidde zijn bel en trok met moeite zijn ‘arrenslede’ door de menigte. In de hal konden de bezoekers ook echte kunst van de Stichting Art 4 Africa kopen of genieten van een lekker glaasje gluhwein. Al met al een geslaagde actie, waarvan het resultaat nog even een verrassing is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×