Cubaans dansen in Leiden

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 januari zijn er weer open dagen bij het Cubaans Cultureel Centrum Salsiando in Leiden. Tijdens deze open dagen kan men geheel vrijblijvend kennismaken met de authentieke Cubaanse muziek en dansvormen. Men kan meedoen aan de verschillende workshops en natuurlijk zijn er diverse dansdemonstraties. De nieuwe cursussen starten vanaf maandag 15 januari. Op zaterdagmiddag, 13 januari is er een speciale open dag voor ‘kid’s en teens’. 

Salsiando is ruim tien jaar geleden opgericht door Rafael Cala Rodriguez. Rodriguez is een gediplomeerde dansleraar, choreograaf en artiest, die zijn opleiding heeft voltooid aan het Conservatorio Nacional de Danza y Arte in Cuba. Als kind deed hij al mee aan La Comparsa Los Guaracheros de Regla, een zeer bekende dans en carnavalgroep uit Havana. Deze groep wordt nog steeds gezien als een van de beste dansgroepen van Cuba. Gedurende twaalf jaar heeft hij meegewerkt aan nationale- en internationale dansfestivals in Cuba en andere Zuid-Amerikaanse landen. Rodriguez heeft samengewerkt met de grootste artiesten en behoort tot de beste dansers uit Cuba. Hij danst met hart en ziel; zijn leven ís dansen!

Rodriguez heeft de Stichting Salsiando opgericht om de echte authentieke Cubaanse dans en muziek uit te dragen en om een breed podium te creëren, ook voor andere Latijns-Amerikaanse culturen. De Stichting wordt ondersteund door diverse vrijwilligers voor de lessen, de culturele activiteiten en voor de organisatie.

Voor meer info: www.salsiando.nl

Stichting Salsiando, Rijnsburgerweg 1, Leiden

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×