Dansers: Sara Erens en Kim Savéus, foto: Robert Benschop.

Pure dans in 'Human Figures'

Zaterdag 6 januari zal ‘Dance Works Rotterdam’  een bijzondere dansvoorstelling ‘Human Figures’ geven in de Leidse Schouwburg. Dance Works Rotterdam is een eigentijds repertoiregezelschap, dat opereert in de voorhoede van internationale dansvernieuwing. Het gezelschap verlegt de grenzen van de fysieke, muzikale en ruimtelijke bewegingsmogelijkheden met pure dans. Muziek wordt hierbij beschouwd als een gelijkwaardige partner, niet als dwingende leiband. Licht wordt gehanteerd als een autonoom instrument, dat waarneming mogelijk maakt en bespeelt. Pure dans dwingt de emotionele geladenheid van de voorstelling niet in een bepaalde richting, maar geeft er de volle ruimte aan. Voor dit nieuwe werk choreografeert artistiek leider Ton Simons delen uit Johann Sebastian Bachs ‘Das Wohltemperierte Klavier’. Deze prachtige muziek wordt live uitgevoerd door de Portugese pianist Manuel Araújo.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de Bonbonnière. Deze voorbespreking begint om 19.30 uur en is een geheel kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg. Men wordt verzocht, in verband met de maximale capaciteit van 50 personen, zich hiervoor op te geven bij de kassa van de Leidse Schouwburg.

Kaartverkoop: 071 – 516 38 88 of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×