20% meer bezoekers Leidse musea in 2006

Rembrandt heeft voor een record aantal bezoekers aan de Leidse musea gezorgd. In 2006 bezochten ruim 680.000 bezoekers de zeven musea in Leiden, 110.000 meer dan in 2005. Vooral de Rembrandt tentoonstellingen in Stedelijk Museum De Lakenhal zorgden voor grote aantallen extra bezoekers (122.000). Naast De Lakenhal ontvingen ook de Hortus botanicus Leiden, het SieboldHuis en Museum Volkenkunde meer bezoekers dan ooit. De Leidse musea boden de museale bezoekers aan Leiden – naast de Rembrandt activiteiten – een breed palet van tentoonstellingen en activiteiten.

Het Rijksmuseum van Oudheden ontving ruim 90.000 bezoekers, 16% meer dan in 2005. De dalende lijn in de bezoekcijfers van de afgelopen drie jaar is hiermee gekeerd. Ook hier is de stijging toe te schrijven aan de vele activiteiten en tentoonstellingen die het museum in het afgelopen jaar voor het publiek organiseerde.

Voor het vierde jaar op rij steeg het bezoek tijdens het Nationaal Museumweekend in april naar meer dan 21.000 bezoekers. April was dit jaar tevens de drukst bezochte maand met 72.000 bezoekers.

De extreem zomerse weersomstandigheden bepaalden de toeloop van bezoekers over de zomer. Ontvingen de musea in juli – vanwege de tropische temperaturen – slechts 80% van het gemiddelde aantal bezoeken, regenachtig augustus zorgde voor compensatie met 133% van het gemiddelde aantal bezoeken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×