Keiharde kritiek PvdA op Fietsersbond Leiden

PvdA-raadslid Henny Keereweer uit op zijn weblog keiharde kritiek op de tegenstanders van de RijnGouweLijn. Met name de Fietsersbond moet het ontgelden. “Ze maken een karikatuur van de feiten, denken niet meer constructief mee over de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid van Leiden en klagen alleen nog maar over onbenullige dingen als de kleur van het asfalt,” aldus Keereweer. “Ze vallen door de mand. Achteraf blijkt dat ze de afgelopen jaren nooit echt open stonden voor een eerlijke discussie”

Keereweer verwijt de tegenstanders dat ze blijven zoeken naar tegenargumenten. “En als die er niet meer zijn dan maken ze maar een karikatuur van de feiten”. Volgens Keereweer is er de afgelopen jaren goed naar de tegenstanders geluisterd en is het traject daardoor op veel punten verbeterd. “Goede voorbeelden hiervan zijn de te geringe ruimte in de Breestraat om daar dubbelspoor aan te leggen en de gevaren van een tram voor bijvoorbeeld het overstekend verkeer op de Lammenschansweg. Door hun kritische houding komt er nu enkelspoor in de Breestraat en is er een nieuwe veilige variant voor de Lammenschansweg”.

In een brief aan de gemeenteraad hebben de tegenstanders bezwaar gemaakt tegen het geld dat de gemeente wil uitgeven aan informatie over de tram naar het strand en het onderzoeken van een aantal zaken, zoals de gevolgen voor het busnet. “Zo’n bezwaar is toch raar?! De enige conclusie die ik daaruit kan trekken is dat ze er tegen zijn dat de Leidenaren goed geinformeerd worden. Waarom? Ze zijn blijkbaar bang dat als we de feiten kennen, we niet meer tegen zullen zijn!”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×