Jazzgrootmeester Chick Corea in Stadsgehoorzaal

Op dinsdagavond 9 januari vindt voor de vijfde maal het traditionele nieuwjaarsconcert van de Stadsgehoorzaal plaats, een traditie, die niet meer is weg te denken uit het Leidse muziekleven. Deze keer komt niemand minder dan de wereldberoemde jazzpianist Chick Corea naar Leiden. Met zijn band en het ensemble Amsterdam Sinfonietta verkent Corea de grenzen tussen klassieke muziek en jazz. Het concert zou oorspronkelijk elders plaatsvinden, omdat het concertgebouw dicht zou gaan voor de voltooiing van de renovatie, maar vanwege de vertraagde start van de bouwwerkzaamheden, kan het concert toch nog in de Stadsgehoorzaal plaatsvinden.

Chick Corea staat bekend als een van de spraakmakendste jazzpianisten ter wereld. Wereldwijd staan de grote jazzfestivals voor hem in de rij, vanwege zijn grensverleggende manier van musiceren. Corea maakt furore als solo-improvisator en als muzikaal leider van zijn Electric Band. Dinsdag speelt hij de Nederlandse première van zijn gloednieuwe, alom geprezen ‘Tweede Pianoconcert The Continents’, een spectaculaire, fantasievolle en kleurrijke muzikale hommage aan de continenten op onze planeet: een ontdekkingsreis van ruim een uur voor piano, jazzband en orkest. Corea opent het concert als solist in Mozarts vierentwintigste pianoconcert. Met zijn fantasievolle Mozartspel zorgde hij al vaker voor een sensationeel optreden.

Dinsdag 9 januari, aanvang: 20.15 uur, toegangsprijs: € 30,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Stadsgehoorzaal, (Grote Zaal), Breestraat 60, Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×