Politie pakt parkeeroverlast aan

De politie in Leiden Noord gaat vanaf morgen in samenwerking met parkeerbeheer actief controleren op parkeeroverlast in de Billitonstraat. Het afgelopen jaar zijn bij de politie diverse klachten binnengekomen. Ook in het wijkoverleg met de wijkagent is aangegeven dat er hinder ondervonden wordt door op het trottoir geparkeerde auto’s. De politie heeft hierop geïnventariseerd op welke momenten en in welke mate deze parkeeroverlast speelt.

Geconstateerd werd dat er vrijwel elke dag voertuigen op het trottoir geparkeerd staan, dusdanig dat voetgangers gehinderd worden. Tot en met zondag 14 januari wordt er waarschuwend opgetreden. Vanaf maandag 15 januari zal er worden bekeurd bij fout parkeren. Ook overige overtredingen zullen daarbij worden meegenomen. Een boete bedraagt 50 euro. De politie heeft de bewoners per brief in kennisgesteld van de controles.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×