PvdA: Breestraat veiliger met sneltram

De komst van de RijnGouweLijn door Leiden maakt de Breestraat veiliger voor fietsers. Dat zei PvdA-raadslid Gijs Holla na afloop van de fietstocht door de Breestraat die de Fietsersbond had georganiseerd. “Net als de Fietsersbond wil de PvdA een verkeersveiliger Leiden. Dat is ook precies de reden waarom de PvdA voor de tram is. Bij de actie leverden de bussen het gevaar op en die verdwijnen dan uit de Breestraat,” aldus Holla.

De PvdA vindt de huidige verkeerssituatie op de Breestraat, de Lammenschansweg en op andere plekken in de stad onveilig voor fietsers en voetgangers. “Met name op de Breestraat zorgen zestig bussen per uur voor gevaarlijke situaties. De aanleg van een moderne tramverbinding door Leiden biedt een kans om de veiligheid in de Breestraat, de Lammenschansweg en elders sterk te verbeteren. Er is niet voor niets zoveel aandacht voor een veilige inpassing van de tram in Leiden”, aldus Holla.

Volgens de PvdA was de fietstocht van vandaag geslaagd, doordat ook voorstanders van de RGL meereden. “De deelname was daardoor groot. De fietstocht voerde langs enkele aandachtspunten in het traject en langs een aantal gevaarlijke plekken in de huidige verkeerssituatie. Extra aandacht daarvoor blijft belangrijk.”

De plannen voor de tram worden momenteel onderzocht door een onafhankelijke veiligheidscommissie. Deze zal een onafhankelijk oordeel uitbrengen over de veiligheid van het traject. Holla: “Dit oordeel is voor de PvdA doorslaggevend.”

Leiden fietsfile


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×