Authentieke Argentijnse voorstelling in Leidse Schouwburg

Donderdag 11 januari treedt El Choque Urbano, voor het eerst op wereldtournee, op in de Leidse Schouwburg met een fascinerende muzikale voorstelling, gebaseerd op het ritme en het leven van Buenos Aires, Argentinië. El Choque Urbano werd in 2002 opgericht in Buenos Aires door de broers Ablin, die destijds onderdeel waren van een conventionele percussiegroep. De politiek en economisch roerige gebeurtenissen in het land brachten hen ertoe om naar nieuwe muzikale mogelijkheden te zoeken. Dit resulteerde in een humoristische muzikale voorstelling die zich afspeelt rondom fabrieksarbeiders. El Choque benut werkelijk alles: koekenpannen, basketballen en zelfs plastictassen

De geluiden zijn perfect georchestreerd in een compositie die samensmelt tussen tap, malambo en traditionele Argentijnse ritmes. Een parallel met shows als ‘Stomp’ en ‘Mayumana’ is gemakkelijk getrokken, maar El Choque is een echte Latijns-Amerikaanse voorstelling, die trouw blijft aan haar Argentijnse herkomst.

Aanvang 20.15 uur, kaartverkoop via de website: www.leidseschouwburg.nl of telefonisch: 071 – 516 38 88.

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×