Prijzenregen bij Leiden Atletiek (foto PR)

Leiden Atletiek reikt prestatieprijzen 2006 uit

Tijdens de goed bezochte Nieuwjaarsreceptie van Leiden Atletiek zijn de jaarlijkse prestatieprijzen uitgereikt. De best presterende atleten van het afgelopen jaar kregen de prijzen uit handen van Ary van den Broek, het bestuurslid met de technische portefeuille bij de Leidse atletiekvereniging. De prestatieprijzen voor de senioren zijn toegekend aan Monique Gulickx en Marnix Engels.

Monique heeft in 2006 een enorme progressie gemaakt als sprintster. Met een nieuw clubrecord op de 200 meter miste ze maar net de finale op het Nederlands kampioenschap in Amsterdam. Die finale haalde Marnix Engels wel op de 400 meter horden. Sterker nog, hij verraste iedereen daar met een bronzen medaille. Na een blessure vroeg in het seizoen had hij zich in no-time in vorm gelopen op het onderdeel dat hij eigenlijk pas één jaar serieus beoefende. Maar ook op de meerkamp kende Marnix een fraai seizoen. Hij verbeterde het clubrecord op de tienkamp, het Nederlands record op de twintigkamp en won zilver op het WK twintigkamp in Australië.

Bij de junioren heeft Leiden Atletiek een groeiend aantal atleten dat op nationaal niveau presteert. B-juniore Angela de Winter won op het onderdeel hinkstapspringen brons op het NK indoor en zilver op het buitenkampioenschap in Bergen op Zoom. Met 11.29 meter vestigde ze niet alleen een seniorenclubrecord, maar deze afstand is ook goed voor de tweede plaats op de Nederlandse juniorenranglijst en een zesde bij de senioren. Bij de jongens sprongen er twee atleten zodanig uit dat de jury geen keuze kon maken en besloot Willem Zwetsloot en Roel van Opdorp beide de prijs toe te kennen. Willem voert met een speerworp van 58.01 meter de ranglijst bij de B-junioren aan. Bij de kampioenschappen won hij zilver op dit werponderdeel. Met een 9e plaats op het NK meerkamp bewees Willem dat hij een veelzijdig atleet is.

Roel van Opdorp behaalde een bronzen medaille op de 1500 meter bij de A-junioren en staat op de ranglijst derde op de 800 meter en tweede op de 1500 meter. De atleet uit Bodegraven maakte bovendien deel uit van de gouden 4 x 1500 meter estafetteploeg. Bij de D-meisjes was de keuze niet zo moeilijk. Amy Hofman toonde zich opnieuw als veelzijdig talent met clubrecords op de 60 meter horden, hoogspringen, de 4 x 600 meter en op de meerkamp. Pupillenwedstrijden bestaan meestal uit meerkampen met sprinten, springen, werpen en een langere loopafstand. Frank Gelens en Annelou Engwegen waren keer op de keer de beste in deze meerkampen en verdienden daarmee de prestatieprijs in de jongste categorie.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×