Runnersworld Leiden Bosloop breekt deelnemersrecord

Ondanks matig weer trok de Runnersworld Leiden Bosloop een recordaantal deelnemers. Maar liefst 1350 lopers besloten het nieuwe jaar sportief te beginnen met deelname aan de tweede loop van het Zorg & Zekerheidcircuit. De winnaars op de verschillende afstanden waren goede bekenden in het regionale circuit.

Niels van Valderen won de aparte kinderloop door de Leidse Hout voor Pieter Teeuw. Op plaats 4 en 5 de snelste meisjes: Anne van der Put en Patricia Nooyen, beide lid van Leiden Atletiek. Maureen Koster en Merel van Steenbergen, beide lid van AV’47 uit Boskoop en uitkomend in de categorie tot en met 15 jaar, waren alle vrouwen te snel af op de 5 kilometer. Roché Silvius van The Hague Road Runners was op die afstand de snelste bij de mannen, gevolgd door een drietal Leiden Atletiekers: David Bronsveld, Michiel Molevelt en Sven Grundeken.

De 10 en 15 kilometer voerden richting Merenwijk, met voor de langste afstandlopers nog een drassige lus in de buurt van de Kagerplas. Pim Gouw uit Huizen en Rachid Mohammadi uit Amsterdam waren in 32 minuten terug op de atletiekbaan na hun 10 kilometer. Achter hetzelfde duo als bij de eerste wedstrijd in Lisse voegde René van Dijke zich op het podium. Voor Van Dijke was het vooral een kwestie van wedstrijdritme opdoen met het oog op de Europacup Cross in Istanbul, waaraan Leiden Atletiek op 4 februari zal deelnemen. Bij de vrouwen stond er geen maat op Wendy van de Spijker. De Haagse atlete bleef met 36.49 Carla Ophorst een minuutje voor. Ook hier werd het podium gecompleteerd door een Leiden Atletiek atlete in de persoon van Anneke de Wolff.

Op de 15 kilometer was er met Helmie Ramakers ook winst voor een Haag Atletiek atlete. Claudia van Rijn uit Katwijk legde hier beslag op plaats twee. Bij de mannen begon Michael Woerden het jaar zoals hij het vorige beëindigde, namelijk met winst. Vlak voor kerst boekte hij met winst in de halve marathon in Linschoten zijn 39ste zege van 2006. Zondag was de Mijdrechter, die steevast met broer Frans op de fiets naar alle wedstrijden gaat, de Amsterdammer Ibrahim Aitrahou te snel af. Met een splijtende eindsprint wist Leidenaar Bas van Zijp de derde plaats veilig te stellen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×