Voorzitter Hogenelst krijgt cheque overhandigd van de Hema.

Oliebollen brengen bij Swift 500 euro op voor SWABO-ploeg

Op de nieuwjaarsreceptie van Swift, zondag 7 januari, heeft Harry Borst namens de HEMA-bakkerij een check van € 500,- overhandigd aan Rob Hogenelst van SWABO. Dat was de opbrengst van 1000 oliebollen die de HEMA vóór oudjaar aan Swift ter beschikking had gesteld om geld bij een te brengen voor de SWABO-ploeg. SWABO is een samenwerking van de Leidse Ren- en Toervereniging Swift, de Bollenstreek en Avanti. De SWABO-renners behoren tot de top van de amateur-renners in Nederland. Om een goede amateurploeg op de fiets te houden zijn sponsors nodig.

Met de opbrengst van de HEMA-oliebollen kunnen de SWABO-renners heel wat bandjes en een paar wielen aanschaffen. Nu maar hopen dat ze niet te vaak lek rijden. 

Zondagmiddag hield de Leidse Ren- en Toervereniging Swift zijn traditionele nieuwjaarsreceptie. Vele mannen en vrouwen die elkaar op de fiets uit de wind houden of juist op het kantje zetten, kwamen elkaar een gelukkig nieuwjaar met veel fietsplezier toewensen. In zijn nieuwjaarstoespraak kondigde voorzitter Ron Onderwater aan dat hij op de jaarvergadering van februari zal terugtreden als voorzitter. Met een drukke baan als docent bij Stebo en als jonge vader van een gezin dat uitbreiding verwacht wil hij plaats maken voor iemand met meer tijd. Als zijn opvolger stelde hij Rob Hogenelst voor en als vice-voorzitter Cor Vergeer .

In zijn nieuwjaarstoespraak zei voorzitter Ron Onderwater dat 2006 een goed jaar was voor Swift: Swift heeft weer een Junioren en Nieuwelingen ploeg, het aantal jeugdleden is flink gegroeid en de SWABO-ploeg gaat als een trein. Ook de Toerafdeling maakt een mooie ontwikkelingen door met aansprekende evenementen als de Avondfietsvierdaagse en de oprichting van een Swift-handbike-groep. De ambities voor 2007 zijn hoog: Op zaterdag 24 maart, voor de profronde van het Groene Hart, organiseert Swift een toereditie onder de naam: Joop Zoetemelk Classic. Zal het erelid van Swift en de beste Nederlandse wielrenner aller tijden nu ook zijn klassieker krijgen?

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×