Schoof vraagt Leiden om positieve stem lightrail

Burgemeester Schoof van de Gemeente Alphen aan den Rijn heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak een oproep gedaan aan de inwoners van Leiden om voor de komst van de RijnGouweLijn te stemmen, zo meldt het AD. Op 7 maart vindt in Leiden een referendum plaats over de aanleg van de lightrailverbinding. Volgens Schoof oefenen de Leidenaren grote invloed uit op de bereikbaarheid van de Rijnstreek. De burgemeester vindt dat het Leidse stadsbestuur de zaak op scherp heeft gezet door de inwoners in het referendum slechts te laten kiezen tussen een RijnGouwelijn door de Breestraat, of helemaal geen RijnGouwelijn.

In de Breestraat moeten veel aanpassingen worden gedaan om de tramlijn te kunnen aanleggen. Dat gaat veel Leidenaren aan het hart.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×