Scheidend voorzitter Jan Guldemond van de GLG. (Foto: Chris de Waard).

Jan Guldemond na bijna 20 jaar weg bij GLG

Aanstaande dinsdag neemt voorzitter Jan Guldemond met pijn in het hart afscheid van ‘zijn’ GLG (Gezamenlijke Leidse Gymnastiekverenigingen). In 1988 trad Guldemond aan en maakte veel hoogtepunten mee, zoals in 2000 de realisering van de Turnhal aan het Broekplein in de Merenwijk. “Eigenlijk had ik toen weg moeten gaan. Op m’n hoogtepunt,” aldus Guldemond die nu uit onvrede opstapt. “De emmer is vol,” zo vertelt hij met spijt in zijn stem: “Er is ook niet één reden voor mijn vertrek. Het zijn een heleboel druppels bij elkaar”.

Bijna twee decennia was Guldemond het gezicht van de Leidse gymnastiekverenigingen. “Als koepelorganisatie ben je misschien wat minder zichtbaar, maar je kunt wel veel bereiken bij de politiek,” aldus de scheidend voorzitter die dinsdagavond aan het Broekplein een afscheidsreceptie krijgt aangeboden. Wie hem opvolgt is nog niet bekend.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×