Open huis Visser ’t Hooft Lyceum Zuid-west VMBO

Niet alleen met het hoofd, maar vooral met de handen. Onder het motto: ‘Zien is weten’, opent de VMBO-vestiging van het Visser ’t Hooft Lyceum in Zuidwest, Vijfmeilaan 137, op vrijdagavond 19 januari van 18.00 tot 21.00 uur haar deuren. Leerlingen van groep 8 en hun ouders van alle basisscholen zijn dan van harte welkom om kennis te maken met wat er allemaal op deze prettige school mogelijk is.

Deze vestiging van Visser ‘t Hooft heeft een uitstekende praktijkafdeling. Het vormt een prima start voor het verwerven van specialistische beroepsdiploma’s. De school kent een basis- en kaderberoepsgerichte leerweg die bestaat uit: Metalektro (metaal- en elektrotechniek), Bouw (alles wat met bouw te maken heeft), HTV (horeca, toerisme en voeding), Zorg en Welzijn breed (o.a. uiterlijke verzorging, welzijn en hulpverlening). En je kunt er de Mavo (theoretische leerweg) volgen.

De kern van de leerwegen wordt gevormd door het Onderwijs Leercentrum (OLC). In dit OLC zijn leerlingen, naast de reguliere lessen in de klas, zelfstandig bezig met de verwerking en toepassing van de leerstof. Ze delen hun tijd zelf in, terwijl er altijd op de door hen gewenste momenten aandacht en ondersteuning is door docenten. Het bevordert de zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de leerling. Door deze manier van werken is er van huiswerk nauwelijks sprake. Daarnaast is er veel aandacht voor sport. Zo kun je naast de gewone gymlessen in de 1e en 2e klas een speciaal programma sportoriëntatie volgen. Maar zien is weten.

Kom op vrijdag 19 januari en maak van 18.00 tot 21.00 uur kennis met deze.  Zij vragen uw speciale aandacht voor de Digeredooworkshop die tijdens de open dag wordt gegeven. En… elke bezoeker ontvangt een passend presentje. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met het Visser ’t Hooft Lyceum Zuidwest, telefoon 071 – 5760200 en vraag naar mevrouw A. Gijsen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×