foto: Sergio Gridelli

Orkater en het 'verzonnen meisje'

Van 24 tot 27 januari speelt Orkater ‘Cecilia’ in het LAK Theater. Titus Tiel Groenestege en Ria Marks spelen een aan zijn rolstoel gekluisterde man en zijn zorgzame vrouw. Ze lijken voor eeuwig tot elkaar veroordeeld en vragen zich af waar hun liefde is gebleven. Uit heimwee naar ‘wat was’ en in een poging zich uit hun verstikkende twee-eenheid te bevrijden, verzinnen ze een meisje voor halve dagen, maar al snel beheerst zij hun gesprekken dag en nacht. Wanneer op een avond een mooi jong meisje door de achteloos opengelaten deur naar binnen glipt, verschuift de logica van tijd en ruimte. Met Nynke Laverman (bekend van haar zwoele, zinderende Friese Fado’s en eerder in het LAKtheater met Sielesâlt) als het ‘verzonnen’meisje en Oleg Fateev als muzikant.

Groenestege en Marks speelden eerder de onvergetelijke ‘Valse Wals – Bankstel – Zucht’, waarvan de verfilming dit jaar de Prix d’Italia won.

Composities: Boudewijn Tarenskeen. Regie en tekst: Moniek Kramer. Marks komt ook in het LAKtheater op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei, in de voorstelling ‘Door ’t stof’van Onafhankelijk Toneel en Toneelschuurproducties.

Aanvang: 20.30 uur. Kaarten zijn telefonisch te bestellen: 071 512 48 90, of via de website: www.laktheater.nl

LAK theater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×