Proef flexibele eindexamens vooral voor bollebozen

LEIDEN – De allereerste eindexamens in het voortgezet onderwijs zijn vanmorgen afgelegd in het kader van een proef met meerdere examenmomenten. Op het Leidse Visser ’t Hooft Lyceum leken vooral de knappe koppen, 24 in totaal, zich te hebben opgegeven om eerder eindexamen te mogen doen. Dagblad De Telegraaf is er een kijkje gaan nemen.

„Eitje,” zo beoordeelden de kandidaten Rosaline, Niels en Friso de examens Nederlands op havo en vwo. In totaal doen elf scholen mee aan de proef die tot 2010 duurt. Met de flexibilisering wil de overheid kijken of er behoefte is aan meerdere examenmomenten in het schooljaar. Handig voor knappe koppen, die op deze manier eerder kunnen doorstromen naar de vervolgstudie en ook lekker voor de gezakte leerling die niet een heel jaar meer hoeft te wachten tot het mei is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×