Vandaag met busjes tekenen voor referendum

Winkeliers in Leiden zijn bang dat een referendum over de zondagopenstelling buiten het centrum niet door gaat. Aanstaande donderdag moeten er 4000 handtekeningen verzameld zijn, maar er zijn er nu slechts 600. Dat aantal meldt RTV West. Als het referendum niet doorgaat, moeten de supermarkten buiten het centrum op de meeste zondagen hun deuren sluiten. Ze mogen dan 1 x per maand op zondag open.

Critici beweren dat voor veel mensen de drempel voor het geven van een handtekening te hoog is. Tijdens kantooruren kan op enkele locaties in de stad een handtekening worden gezet met een legitimatiebewijs. Om de mensen toch over de streep te trekken, rijden vandaag gratis bussen bij de supermarkten om de mensen te brengen naar de tekenlocatie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×