foto uit de keukenserie

'Dripping in grid', mooie restanten in de keuken

Op zondag 21 januari, om 16.00 uur, zal Jacowies Surie een bijzondere expositie openen in Galerie Le Petit Port. Alleen tijdens deze opening zal er een mix van kleine schilderijen en keukenfoto’s van Inge Reisberman te zien zijn in de binnenruimte van de galerie. De titel ‘dripping in grid’ is een woordgrapje van Reisberman: “Mijn doopnaam is Ingrid, maar anderzijds toont de titel de globale werkmethode van de schilderijen die ik het laatste jaar heb gemaakt. Drippings is een door Jackson Pollock geintroduceerde techniek, misschien beter bekend als Action Painting, waarbij men druppels op het doek laat vallen. Maar drippings betekent ook het restant in de pan na het koken. En dat is grappig omdat de keukenfoto’s, die alleen tijdens de opening te zien zijn, restanten zijn in de spoelbak”.

Jacowies Surie, die de opening zal verrichten, heeft geruime tijd de Kunstroute Leiden georganiseerd en is zeer actief in de ‘Stichting Tegenbeeld’ (muurgedichten door de gehele stad Leiden). Daarnaast leidt zij een bijzondere kunstuitleen, ‘JS Kunstprojecten’, waarin veel Leidse kunstenaars participeren.

Galerie Le Petit Port is een galerie die actuele hedendaagse kunst toont. De tentoonstellingen, die twee maanden duren, zijn te zien in de ‘voorruimte’ (een etalage-achtige ruimte) en zijn daardoor dag en nacht te bezoeken. Vaak zijn de tentoonstellingen dynamisch: in de twee maanden tijd worden regelmatig toevoegingen, veranderingen en interactieve presentaties uitgevoerd. De openingen zijn bijzonder, niet alleen vanwege de openingsactiviteiten maar ook, omdat alleen tijdens deze openingen in de binnenruimte werk wordt geëxposeerd dat slechts één dag hangt.

De tentoonstelling in de ‘voorruimte’ duurt tot 21 maart.

Galerie Le Petit Port, Herenstraat 9, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×