Muziek op het Rapenburg

De Rapenburg Muziekdagen zullen plaats vinden op 20 en 27 januari en op 3 februari en zijn gratis toegankelijk. Elke zaterdag staat een instrument centraal. Afgelopen zaterdag was dat de Cello, 20 januari is de ‘Dag van het koper’ (trompet, tuba, trombone en hoorn), 27 januari de ‘Dag van het riet’ (klarinet, fagot en hobo) en 3 februari de ‘Dag van de Harp’. Het programma begint telkens om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Op 10 februari zal er een afsluitend concert gehouden worden in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voor dit concert worden de beste deelnemers uitgenodigd. De muziekdagen worden georganiseerd door De Faculteit der Kunsten, een samengaan van de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans en de Universiteit Leiden in samenwerking met de Muziekschool Leiden en Omstreken

Op deze zaterdagen wordt jonge musici de kans geboden een inspirerende masterclass te volgen. Dit jaar staat klassieke muziek centraal. Docenten van het Haagse Koninklijk Conservatorium (KC) verzorgen in samenwerking met docenten van de Muziekschool Leiden en Omstreken (MSL) het gevarieerde programma van de Rapenburg Muziekdagen. Tijdens de masterclass krijgen studenten inzicht in hun muzikale niveau. De docenten geven ook aanwijzingen over hoe het instrumentspel of zangkunst zou kunnen verbeteren. Aanmelden voor deelname kan via de websites: www.kunstenwetenschappen.nl, of www.muziekschoolleiden.nl .

De Rapenburg Muziekdagen vinden plaats in de Muziekschool Leiden en Omstreken, Rapenburg 22 in Leiden. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×