ChristenUnie Leiden in portret van NoVa

Het TV-programma NoVa zendt woensdagavond 17 januari een portret uit van de ChristenUnie. Met André Rouvoet aan de onderhandelingstafel voor een nieuw kabinet is de vraag: wat is de ChristenUnie nou voor een partij? Filip van As, Guido Terpstra, Janine Clement en Chris Sol van de Leidse afdeling van ChristenUnie vertellen hun verhaal. Over collegeonderhandelingen, meebesturen, compromissen sluiten, de meerwaarde van christelijk-sociale politiek en natuurlijk over de koopzondagen-discussie in Leiden. NoVa heeft voor het portret ook de ChristenUnie–jongeren van Perspectief gevolgd en Arie Boomsma, de bedenker van de Stem Rou!-rap, geïnterviewd. Dinsdagavond werd Filip van As gevolgd tijdens de raadsvergadering door een cameraploeg.

De ChristenUnie is een partij met idealen, maar ook realistisch. De ChristenUnie voert scherp oppositie als het moet, maar ondersteunt ook van harte goede voorstellen als dat kan. In veel steden levert de ChristenUnie wethouders. In steden zoals Leiden en Utrecht is dat bijzonder, omdat de ChristenUnie daar, ondanks het geringe aantal zetels, toch gevraagd is mee te doen in het stadsbestuur. Met dat gevoel voor verantwoordelijkheid in de genen is het niet verwonderlijk dat de ChristenUnie met het CDA en de PvdA onderhandelt over een nieuw kabinet. Het vertrouwen in de achterban van de ChristenUnie is groot dat André Rouvoet en Arie Slob een akkoord zullen bereiken waar ze mee ‘thuis’ kunnen komen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×