Martin Carthy

Common Grounds 4 in Leidse Waag

Singer en songwriter Iain Matthews zoekt een antwoord op het geheim van een geslaagde song in zijn serie Common Grounds in de Leidse Waag. Zes keer nodigt hij twee collega’s uit, die optreden en het publiek tijdens een rondetafelgesprek een blik gunnen in hun creatieve proces. Het vierde concert van deze reeks vindt plaats op zondagavond 21 januari, vanaf 19.30 uur in de Waag. Te gast zijn deze keer Martin Carthy en BJ Baartmans. Carthy treedt al veertig jaar op en werd door Bob Dylan en Paul Simon een inspiratiebron genoemd. De BBC betitelde Carthy twee jaar geleden als Britse songwriter van het jaar, die telkens het publiek verrast door nieuwe wegen in te slaan.

Ook BJ Baartmans is met 25 jaar podiumervaring een oude rot in het vak. In zijn songs mengt hij volstrekt vanzelfsprekend elementen uit blues, folk en jazz. Baartmans zingt zijn nummers met een karakteristiek rafelig randje. Hij wordt gezien als één van de belangrijkste ‘americana’-artiesten in Nederland en toerde door de VS, Engeland, Italië en Duitsland.

Toegangsprijs: € 15,–. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd (071-513 17 04) of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×