Universiteit krijgt hoogleraar terrorisme

Bob de Graaff wordt per 1 februari hoogleraar terrorisme en contraterrorisme aan de Universiteit Leiden/Campus Den Haag. Hij is de eerste hoogleraar in Nederland op dit vakgebied. Het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op terrorismegebied is een thematiek die tot nu toe relatief weinig aandacht heeft gekregen aan de Nederlandse universiteiten.Iedereen heeft volgens de Graaff te maken met terrorisme en terrorismebestrijding: “Kijk maar naar de geografische zwaartepunten; het Midden-Oosten, Zuid-Azië, Zuidoost-Azië, Amsterdam-West, Amsterdam-Oost, enzovoort. Dat geldt ook voor de aanpak. Terrorisme staat op de agenda van de Verenigde Naties. Maar dat geldt ook voor de wijkagent en de buurtwerker die radicaliseringsprocessen in de gaten houden.”

Bob de Graaff (1955) is sinds 1 juli 2005 parttime hoogleraar op de bijzondere leerstoel van de humanistische stichting Socrates aan de Universiteit Utrecht. Van 1999 tot 2002 werkte hij bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie aan het Srebrenica-onderzoek. Sinds 2000 is hij universitair hoofddocent bij de afdeling Geschiedenis van Internationale Betrekkingen van de Universiteit Utrecht. Daarvoor was hij aan de Vrije Universiteit, Erasmus Universiteit en het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis verbonden. De Graaff studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1997 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op het proefschrift Kalm temidden van woedende golven. Het ministerie van Koloniën en zijn taakomgeving, 1912 – 1940.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×