Webtelevisie vanuit Leiden

Vanuit een onopvallend kantoorpand bij het Centraal Station in Leiden werken onder de naam Joost (Djoest), 50 technici van over de hele wereld aan televisie via internet. De twee Scandinavische oprichters, Niklas Zennström en Janus Friis, waren eerder eigenaars van Skype en Kazaa. Ze streven er naar om alle programma’s die nu nog wereldwijd via de gewone tv worden bekeken, via Joost aan te bieden. Joost moet het tv-kijken van de toekomst worden, nu nog op de pc maar over een paar jaar, als tv’s standaard een internet-ingang hebben, rechtstreeks via dit medium.

Bij Joost, dat eerder The Venice Project als werknaam had, werken nu 150 mensen. Joost werkt vanuit New York en Londen, maar het meeste werk wordt in Leiden gedaan, Joost is nog in een testfase.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×