Fietsendiefstal in Leiden-Zuid hard aangepakt

Voorkom diefstal van je fiets. Maak het voor de dieven moeilijker maar voor de politie makkelijker. Sinds de laatste maanden van 2006 vinden er opvallend veel fietsdiefstallen in Leiden-Zuid plaats. Gemiddeld wordt er per week tien keer aangifte van gedaan. De politie doet er alles aan om de diefstallen op te lossen en de daders daarvan van straat te halen. Aan de bezitters van fietsen vraagt de politie al het nodige te doen om de diefstallen te voorkomen. Aan iedere burger vraagt de politie informatie hoe onbelangrijk die ook lijkt maar belangrijk kan zijn om daders te kunnen achterhalen, door te geven.

Sinds oktober van vorig jaar zag de politie het aantal fietsdiefstallen oplopen. Het gaat daarbij vaak om vrij nieuwe dure fietsen die veelal wel op slot waren gezet. De diefstallen vinden verspreid door de wijk plaats en vooral bij sporthallen, zwembaden en scholen. Ondanks dat er de afgelopen maanden wel fietsendieven zijn opgepakt, neemt het aantal diefstallen nog niet af. De politie denkt dat er verschillende daders, al dan niet in gezamenlijkheid, actief zijn.

De politie is er alles aan gelegen om het aantal fietsdiefstallen te verminderen en daders op te pakken. De politie hoopt daarbij op medewerking van een ieder. Maak het voor de dieven moeilijker maar voor de politie makkelijker. Sluit de fiets dan ook altijd af met een goedgekeurd veiligheidslot en zet hem, als het kan, vast aan een vast voorwerp. Zet hem neer op een zichtbare plaats waar straatverlichting is. Als de mogelijkheid er is zet de fiets dan in een bewaakte stalling.

Registreer je fiets altijd. Maak er een (digitale) van en leg framenummers en bijzonderheden vast. Bij diefstal is het voor de politie dan makkelijker gericht te zoeken en als een fiets ergens gevonden wordt kan deze makkelijker weer bij de eigenaar gebracht worden. Het graveren van de postcode en huisnummer in het frame kan daarbij nog meer helpen. Verder adviseert de politie om bij diefstal altijd aangifte te doen. Zo kan de politie een duidelijk beeld krijgen waar het probleem ligt en tot een juiste aanpak komen. Aangifte kan gedaan worden aan het politiebureau, telefonisch via 0900-8844 of via internet: www.politie.nl

De politie kan ook de hulp gebruiken van burgers die achteraf wel wat hebben gezien maar daar verder geen acht op hebben geslagen. Wanneer personen zich bij of tussen fietsen ophouden of wanneer iemand een fiets met zich meedraagt waarvan het slot nog afgesloten is, zijn van die voorbeelden die de politie graag te horen krijgen. die zich ophouden in de buurt waar fietsen staan aandacht voor fietsen hebben Een belletje naar de politie kan al voldoende zijn om fietsdieven in hun kraag te vatten. Alle meldingen kunnen gedaan worden via 0900-8844. Als er informatie is over strafbare feiten maar er niets mee durft te doen, kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem. Dit nummer is 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×