De storm heeft vanmiddag onder meer de dakbedekking van het gezondheidscentrum in de Stevenshof weggeblazen. Brandweer en Politie hebben de Stevenshofdreef afgezet. De stukken dakleer waaiden zo`n 300 meter verderop tegen de ramen van woningen aan het Truus Wijsmullerpad. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend. (Foto's: Helgo Tuinhof de Moed (Stevenshof) en Chris de Waard (Plantsoen)).

Ruim honderd meldingen over stormschade en overlast

De meldkamer van de brandweer draait onder hoogspanning door meldingen van stormschade. Om 15.00 uur donderdagmiddag hebben meer dan honderd inwoners van Leiden melding gemaakt van stormschade. De brandweer heeft extra mankracht moeten aanwenden om aan alle hulpaanvragen tegemoet te kunnen komen. Verloven zijn tijdelijk ingetrokken. Op het moment lopen de meldingen in de centrale meldkamer van de brandweer weer iets terug maar de verwachting is dat dat aantal tegen de avond weer omhoog zal gaan en de wind van zee komt waaien en een hogere windkracht zal bereiken. Zaken op daken die nu al los zitten zullen door de veranderde windrichting dan alsnog naar beneden komen zeilen. Het is de ergste storm sinds 2002.    

Mailt u gerust uw stormschadefoto┬┤s aan de redactie.  

Leiden januaristorm


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×