Stefan Lievestro, foto: Boet Hehuat

Nog meer warming-up 'Leiden swingt'

Zaterdag 20 januari, om 21.30 zal in de Burcht Tuinzaal het Stefan Lievestro Sextet, in een spannende superbezetting, alvast een swingende warming-up voor ‘Leiden swingt’ spelen, gepresenteerd door Warming-up Hot House & Burcht Jazz. Bassist Lievestro won in 2005 de Deloitte Jazz Award. Hij volgde een studie in New York bij Marc Johnson en speelde met diverse grote binnen – en buitenlandse muzikanten, zoals Michiel Borstlap, Hans Dulfer, Jan Akkerman, Pat Metheny, Bob Berg en Art Porter. Het prijzengeld stak hij in zijn debuut-cd ‘Breakfast Walhalla’. Frans van Leeuwen hierover in de NRC: “Een wonderbaarlijk frisse cd, die nog eens bewijst, dat de Nederlandse jazz zich heeft vrijgevochten van de dwingende voorbeelden uit de Verenigde Staten”.

Daartoe bracht Lievestro de top van de huidige Nederlandse Jazzscene samen. Dit sextet toert nu door het land met : Jesse van Ruller, gitaar, Harmen Fraanje, piano, Mete Erker en Jasper Blom, tenorsax en Lievestro, bas. De composities zijn van Hans van Oosterhout, (drums).

Woensdag 24 januari zal het Tom Beek quintet optreden. Beek heeft een quintet waarin enkele grote namen uit de Nederlandse jazz te vinden zijn. Het repertoire is opgebouwd uit eigen werk en stukken vanonder meer Chick Corea, Wayne Shorter, Michiel Borstlap en John Coltrane. Er is een duidelijke voorkeur voor melodische stukken met sterke harmonische schema’s, waarmee men alle kanten opkan en vooral qua dynamiek veel kan uitbouwen. Beek oogstte veel lof met zijn eerste eigen cd ‘White & Blue’. Het titelnummer won de prijs voor beste compositie in de Dutch Jazz Competition van 2005. Het Tom Beek Quintet bestaat uit: Beek tenor/sopraansax. Karel Boehlee, piano/keyboards, Martijn van Iterson, gitaar, Jeroen Vierdag, bas en Marcel Serierse drums.

Zaterdag 20 januari 21.30 Burcht Tuinzaal Stefan Lievestro Sextet Toegang 12 euro, studenten 7 euro.

Woensdag 24 januari 21.30 Burcht Tuinzaal Tom Beek Quintet Toegang gratis

info: www.leidsjazztrio.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×