Medewerkingenseizoen K & G begint vroeg

Het seizoen 2007 gaat voor de Show- and Marchingband K&G op 26 januari van start met een driedaags optreden in Duitsland. Op vrijdag vertrekken de senioren naar Saarbrucken om daar deel te nemen aan een internationale taptoe in de Saarlandhalle. Aan deze taptoe doen mee het Militärmusikkorps Heiligenkreuz uit Oostenrijk, Rhine Area Pipes & Drums uit Schotland, Marineorchester Danzig uit Polen, Polizeiorchester des Saarlandes uit Duitsland, Militärmusikorchester de la Region Terre Ille uit Frankrijk en Militärorchestra Odessa uit de Oekraïne.

Na deze taptoe wordt er overnacht in een 4-sterren hotel in Ludwigshafen. De volgende ochtend gaan alle deelnemers naar Düsseldorf om in het ISS Dome, een splinternieuwe evenementenhal annex ijshockeystadion, dezelfde taptoe te draaien. ’s Avonds wordt er overnacht in een 3-sterren hotel in Wiesbaden waarna ze zondag naar Würzburg gaan om daar nog tweemaal dezelfde taptoe te draaien. Een druk programma dus waarbij ze een groot deel van Duitsland doorkruisen.

Jong K&G is druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Alle overgekomen leerlingen moeten zich de show eigen maken zodat ze op 30 april, bij het eerste optreden, mee kunnen doen.

K&G 3 is het nieuwe seizoen begonnen met een forse groei in het ledenaantal. Enkele senioren hebben de overstap gemaakt naar dit orkest en na het eerdergenoemde optreden in Duitsland zal dat nogmaals gebeuren. K&G 3 heeft dit jaar de organisatie van Opus 5 op zich genomen en dat zal dan ook één van de hoogtepunten van dit jaar worden. Op 12 mei a.s. zullen de “derde” orkesten van Jubal Dordrecht, Beatrix Hilversum en Juliana Middelburg bij winkelcentrum “De Luifelbaan” concerten verzorgen. Normaal deed het derde orkest van Advendo Sneek hier ook aan mee, echter dit orkest bestaat niet meer. De organisatie is op zoek naar een waardige vervanger. Ook Jong K&G en de Show- and Marchingband K&G zullen hun medewerking verlenen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×