Milieuvriendelijker vuilniswagens verbeteren lucht niet

De gemeenteraad heeft twijfels of het versneld afschrijven van vuilniswagens en de aanschaf van milieuvriendelijker vuilniswagens voor een bedrag van 400.000 euro de luchtkwaliteit in Leiden aanmerkelijk zal verbeteren. Wethouder John Steegh stelt de gemeenteraad een samenhangend programma voor om de luchtkwaliteit in de stad voor 2010 aanmerkelijk verbeterd te hebben. Zo komt er een bewustwordingscampagne, komt er een schoner gemeentelijk wagenpark, een groene golf op bijvoorbeeld de Churchilllaan, een milieuzone voor vrachtverkeer en een vervoersprestatie. Enkele raadsleden hebben het idee dat de door de milieuwethouder voorgestelde maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit geen zoden aan de dijk zullen zetten. Hooguit blijft het op nul gezien de progressie van het verkeer in en rond Leiden.

D66-raadslid Sabine Verschoor heeft twijfels bij de volgtijdelijkheid van het hele programma ter verbetering van de luchtkwaliteit en stelt vraagtekens bij de financiƫle dekking van onderdelen van het programma.

Sommige raadsleden vinden dat milieuwethouder John Steegh (GroenLinks) extra inspaningen moet leveren om de luchtkwaliteit rond de Morsweg, die als meest vuile straat van Leiden wordt gekenmerkt, te verbeteren.   

 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×