Veel amendementen op bestemmingsplan Binnenstad II

De gemeenteraad heeft het wethouder Marc Witteman dinsdagavond niet gemakkelijk gemaakt door verschilende moties en amendementen in te dienen over onderdelen van het bestemmingsplan Binnenstad II. Zo wilden CDA en SP de fietsenstalling achter de Hartebrugkerk behouden en het zicht op de achterzijde van de kerk behouden. Ook drukten PvdA en CDA de wethouder op het hart nieuwe bebouwing op het Vrouwenkerkplein niet hoger te laten zijn dan 13 meter met behoud van publieksfuncties op de begane grond. De autoverhuur aan de St. aagtenstraat moet kunnen blijven omdat het een milieuvriendelijk initiatief betreft. VVD en D66 willen dat het college de mogelijkheid onderzoekt voor terrasboten in het water van het Rapenburg.     

Lange tijd werd dinsdagavond ook besteed aan de bouw van een parkeergarage aan de Doelengracht voor 12 dan wel 36 auto’s. GroenLinks vraagt aan de wethouder de mogelijkheid te onderzoeken het gebied rond de Sterrenwacht na afbraak van het pand van biologie groen te houden. De PvdA wil meer speelplaatsen in de binnenstad. De wethouder onderzoekt nu een aantal van deze wijzigingen in de oorspronkelijke plannen.  

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×