Aquarel met vis

Koos in de wandelgangen van Leidse Volkshuis

Vanaf 13 januari tot en met 27 februari zal het werk van de Leidse amateur-kunstenaar Koos Mentink te zien zijn in de wandelgangen van het Het Leidse Volkshuis. Mentink (Leiden 1929) groeide op in een warm gezin met negen kinderen, nabij de groenteveiling. Na de oorlog ontwikkelde hij zijn interesse in het juweliersvak. Toen hij zijn vakopleiding voltooid had volgde zijn ‘echte scholing’ bij de firma Schaap en Citroen in Utrecht. In het smalste pand van Leiden, aan de Nieuwe Rijn, opende hij in de jaren zestig zijn eigen juwelierszaak ‘Lucas van Leyden’, die uitgroeide tot een begrip in de stad.

Mentink is een zeer veelzijdig man: hij begon met aquarelleren bij Margreet Holtkamp; merkte toen dat hem tekenvaardigheid ontbrak en volgde daarom tekenlessen bij P.C. de Boer. Hierna ging hij eerst weer aquarelleren en vervolgens verder met olieverf. Ondertussen nam hij les in kalligrafie bij mevrouw Hogenelst en later leerde hij ikonen schilderen bij Thea van Haarlem. Als laatste ging hij keramiek maken bij Mieke Bakker.

Ter gelegenheid van zijn 78ste verjaardag bieden zijn kinderen, familie en vrienden hem deze expositie aan. Dit is mede mogelijk door de enthousiaste medewerking van velen, die werken uit hun collectie voor deze tentoonstelling beschikbaar hebben gesteld.

Expositie in de reeks: ‘Kunst in de wandelgangen’: exposities van amateur – kunstenaars

Het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a te Leiden

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×