Rekenkamer presenteert rapport RijnGouwelijn

De provincie Zuid-Holland loopt mogelijk grote financiële risico’s bij de aanleg van de RijnGouwelijn, dat meldt het ANP. De oorspronkelijke bijdrage van 91 miljoen euro kan voor de provincie oplopen tot 215 miljoen euro, voor het risicobedrag van 124 miljoen euro heeft de provincie geen dekking gegeven. Dat concludeert de Randstedelijke Rekenkamer vandaag in een rapport over de financiële risico’s van de RijnGouwelijn. Volgens de rekenkamer heeft Zuid-Holland zich vergaand vastgelegd aan deelname aan het project. “Daarvan kan de provincie niet meer vrijblijvend afzien en ze verplicht zichzelf daarmee de bijbehorende kosten te dragen”, is de conclusie in het rapport. De rekenkamer heeft overigens in het rapport geen rekening gehouden met het feit dat de Leidse burger op 7 maart tegen de RijnGouwelijn zou kunnen stemmen, dit houdt in dat er dan nog eens 35 miljoen euro wegvalt.

De lightrailverbinding moet vanaf 2010 de steden Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden en verscheidene kustplaatsen met elkaar verbinden. De regio heeft volgens de provincie dringend behoefte aan hoogwaardig openbaar vervoer. De eerste werkzaamheden beginnen dit jaar in Gouda. De totale kosten voor het project zijn geraamd op 292 miljoen euro.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×