Leefbaar Zuid-Holland: "RijnGouweLijn Oost in de ijskast"

Leefbaar Zuid-Holland vindt dat het project RijnGouweLijn Oost voorlopig in de ijskast moet worden geplaatst. “Naast de hoge financiele risico’s lijkt het erop dat het draagvlak onder de inwoners bijzonder laag is,” aldus statenlid Lenneke Van der Meer.

Van der Meer: “Onlangs werd bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend is met de risico’s van de Rijngouwelijn Oost van minstens 76 miljoen. Vrijdag liet ook de Rekenkamer in een zeer kritisch rapport weten dat de extra kosten voor de aanleg kunnen oplopen tot 124 miljoen euro. Ik vind het niet normaal dat dit soort bedragen nog niet in de begroting staan. Er is nota bene een professionele projectorganisatie voor opgezet. Mij is altijd geleerd dat je ook geldt moet reserveren voor risico’s. Als je dat niet direct doet dan moet je in ieder geval de hoge risico’s benoemen. Dat is niet gebeurd. Wij keuren dit beleid van Gedeputeerde Staten af”.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×