Maase onthult 'voeten' bij Leiden Road Runners Club

Vrijdagavond was hardloper Kamiel Maase te gast bij de Leiden Road Runners Club. Zijn voetafdrukken zijn namelijk vereeuwigd in de Feet of Fame bij de Leidse hardloopvereniging. Daarmee schaart hij zich bij een illuster rijtje namen uit de atletiek. In Hollywood mogen bekende acteurs hun handafdruk achterlaten, in Leiden gebeurt dat met bekende voeten. Deze ‘Feet of Fame’ worden ingemetseld in het terras van de LRRC. Mensen die veel betekenen voor de hardloopsport krijgen zo een prominente plek bij de club.

Atleten die Kamiel Maase al voorgingen, zijn Fanny Blankers-Koen, Gerard Nijboer en Huub Pragt. Dat Maase niet mocht ontbreken, blijkt wel uit zijn grote staat van verdienste. Zo staan onder andere meerdere Nederlands Kampioenschappen op verschillende afstanden, zowel op de baan als op de weg op zijn naam. Ook is hij Nederlands recordhouder op de 5 km, 10 km en de marathon. De LRRC had hem vorige week zondag al willen uitnodigen om de onthulling te doen tijdens de honderdste Roadrunnersloop, maar toen liep hij de halve marathon van Egmond, waar hij derde werd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×