Wie is er bang voor....?

Op 24, 25 en 26 januari speelt in de Leidse Schouwburg het overbekende, maar nog altijd zeer intrigerende stuk ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’, ditmaal vertolkt door onder andere Olga Zuiderhoek en Porgy Fransen. De welbespraakte George en Martha vormen misschien wel het meest bekende theaterkoppel dat symbool staat voor de Amerikaanse cultuur en de mislukking van de American Dream. Met hun lachwekkende en tegelijkertijd pijnlijke en wrede woordenstrijd, hun lege zinnen en clich├ęs vraagt Edward Albee aandacht voor de nietszeggendheid van de moderne tijd. Who’s Afraid of Virginia Woolf? is uniek, controversieel en uitdagend: niemand kan de kracht van dit ontluisterende toneelstuk weerstaan.

In 1962 werd Albee onmiddellijk internationaal bekend met zijn scherpe dialogen en wrede humor in zijn eerste lange toneelstuk Who’s Afraid of Virginia Woolf? In 2002 schitterden Edwin de Vries en Will van Kralingen als George en Martha. Ditmaal kruipen Olga Zuiderhoek (Pygmalion, Uit Liefde) en Porgy Franssen (Orkater) in de huid van het ontspoorde echtpaar. Meer info op: www.hummelinckstuurman.nl

Tekst: Edward Albee – regie: Gerardjan Rijnders – spel: Olga Zuiderhoek, Porgy Franssen, Eline ten Camp en Ruben Brinkman.

Kaartverkoop: 071 – 516 38 88 of via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leidse Schouwburg, Oude Vest 43, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×