Eerste Joop Zoetemelk Classic op 24 maart

De Leidse Ren en Toer Vereniging Swift organiseert op zaterdag 24 maart 2007 een cyclo-sportieve toerversie van de Campina Ronde van het Groene Hart onder de naam: Joop Zoetemelk Classic . Start en finish zijn bij Swift, Park de Bult in Leiden. Er kunnen twee afstanden gereden worden: 150 en 75 km. De routes volgen waar mogelijk de Campina profronde. Swift wil zo haar waardering uiten voor Joop Zoetemelk, de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden. De korte route (75 km) volgt globaal de profronde van Leiden naar Zoetermeer, steekt dan over naar Gouda en volgt globaal de profronde naar Leimuiden, buigt dan af via stempelpost Rijpwetering, waar Joop Zoetemelk is geboren en getogen en waar een standbeeld van hem staat, naar de finish bij swift in Leiden. De lange versie (150 km) gaat bij Leimuiden verder, maar laat de lus naar Amstelveen van de profronde liggen en gaat vlak langs de profroute naar stempelpost Woerden. Daar wordt de finish van de profronde gepasseerd en gaat het via Boskoop weer naar Swift in Leiden.

De naam Joop Zoetemelk Classic is gekozen, omdat Joop een cyclo-sportieve Classic verdient. Joop Zoetemelk is als Tour de France winnaar, wereldkampioen en winnaar van vele klassiekers de grootste Nederlandse wielrenner aller tijden. Hij is erelid van het Leidse Swift en trainde als nieuweling en junior bij Swift op routes die nu opgenomen zijn in de route van de Joop Zoetemelk Classic tussen Leiden en Rijpwetering. Swift wil de waardering voor haar erelid tot uiting brengen door de organisatie van de Joop Zoetemelk Classic, die een jaarlijks terugkerend evenement zal worden.

Er kan gestart worden tussen 8.00 en 12.00 uur. Het clubhuis van Swift is vanaf 7.00 uur open voor inschrijving en koffie. De route wordt uitgepijld, een routebeschrijving is beschikbaar. De kosten zijn € 5,- zonder en € 7,50 met herinnering. Swift-leden krijgen korting: € 2,50 zonder en € 5,- met herinnering. De Joop Zoetemelk Classic is aangemeld bij NTFU en wordt dus volgens NTFU-regels georganiseerd. Inschrijving is op 24 maart vanaf 7.30 uur in het clubhuis van Swift, Park de Bult, Willem vd Madeweg 1, 2314 ZA Leiden.

Wie zich vóór zaterdag 17 maart 2007 inschrijft, via www.swift-leiden.nl krijgt 1 euro korting. Groepen van 5 personen of meer krijgen € 1,50 per persoon korting. Ook alleen bij inschrijving vóór 17 maart 2007 via www.swift-leiden.nl. Verdere informatie komt op: www.swift-leiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×