Universiteit streeft naar leerstoel jodendom

De faculteit Godgeleerdheid van de Universiteit Leiden geeft op 20 maart een galadiner om inkomsten te verwerven voor een leerstoel jodendom. Dat meldt RTV West. Geïnteresseerden kunnen voor vijfduizend euro in de Pieterskerk een tafel voor tien personen huren om aan een kosjere maaltijd deel te nemen. Dat heeft decaan Willem B. Drees van de faculteit laten weten.

De universiteit biedt al eeuwen een studie godgeleerdheid, maar dat is in wezen een christelijke theologie. In 1999 kwam daar een studie wereldgodsdiensten bij, in 2006 gevolgd door islamitische studies. Voor de bestudering van de joodse godsdienst bestaat al een bijzondere leerstoel voor twee dagen in de week. De faculteit wil nu een gewone leerstoel instellen en schat de kosten op honderdduizend euro per jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×