Jongens aangehouden voor vernielingen

De politie heeft vanmorgen rond kwart over vier drie jongens aangehouden, een 19-jarige Rotterdammer en twee Leidenaars van 20. De drie waren uit geweest in een bar aan de Breestraat en liepen vroeg in de ochtend over de Hogewoerd, waar ze vernielingen aanrichtten. Agenten zagen op de route diverse vernielde fietsen liggen, ze hebben een briefje aan de fietsen geniet, zodat de eigenaars aangifte kunnen doen. De jongens werden betrapt door een beveiligingsbeambte toen zij een reclamebord en een koelkast over de weg met zich meesleepten.

De beveiligingsbeambte achtervolgde de jongens, die er vandoor gingen toe ze in de gaten kregen dat ze waren gesnapt. Ze vluchtten een steeg in die uitliep op water en konden geen kant heen. De beveiligingsbeambte had inmiddels de politie ingelicht, die de jongen aan kon houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×